skip to Main Content
Online advertising op slimme media

Koop aandacht via online advertising

Vanwege de toenemende digitalisering in de maatschappij verschuiven marketingbudgetten steeds meer van traditionele naar nieuwe media. Online advertising op platformen als LinkedIn Ads en Google Ads bieden veel mogelijkheden. Elke organisatie heeft wel een uitdaging op dit gebied. Wil je naar een breed publiek adverteren of heel specifiek een bepaalde doelgroep bereiken? Met als doel naamsbekendheid vergroten of leads genereren? De combinatie met digitaal biedt ook de mogelijkheid om onder de aandacht te blijven via retargeting. Dat kan zelfs met billboards langs de weg… Er is een volledig nieuwe wereld rondom online advertising aan het ontstaan.

Betaald gevonden worden

Search Engine Advertising (SEA)

Search Engine Advertising (SEA) is simpelweg adverteren op een zoekmachine. Je advertentie verschijnt dan tussen de zoekresultaten. Zeker wanneer je organische vindbaarheid te wensen overlaat, kun je hiermee het verkeer kopen. Je moet in sommige gevallen wel van goede huizen komen: het adverteren op sommige zoekwoorden is allerminst goedkoop. En dan is nog altijd de vraag of het verkeer wel waardevol genoeg is – je hebt immers geen stuurmiddelen om de juiste doelgroep te selecteren. Toch is ook Search Engine Advertising via bijvoorbeeld Google Ads prima in te zetten in de kanalenmix. Je kunt Google Ads dus met een gerust hart uitbesteden.

LinkedIn Ads

Social media advertising

Er zijn verschillende social media platformen waar je kunt adverteren. LinkedIn is in B2B een hele belangrijke, juist omdat LinkedIn relevante doelgroepselecties biedt. Andere social media platformen worden in B2B vaak ingezet in remarketing (ook wel retargeting genoemd). Als onderdeel van een bredere kanalenmix biedt LinkedIn Ads veel voordelen.

Efficiënt budget besteden

Programmatic online advertising

Programmatic advertising is in Nederland nog relatief onbekend. Toch adviseren wij er onze klanten al zeker over het te gebruiken. Met programmatic advertising worden verschillende databronnen gecombineerd om 1) de juiste doelgroep te selecteren en 2) automatisch budget zo optimaal mogelijk over verschillende mediaplatformen en advertenties te spenderen. Het algoritme van de programmatic advertising tool bouwt verder op de resultaten die het boekt, zodat deze resultaten steeds beter worden en de CPM steeds lager.

Offline adverteren?

Digital Out Of Home advertising

Billboards, bushokjes, treinstations en denk ook maar aan Times Square in New York. (Digital) Out Of Home advertising is nog steeds relevant. De combinatie met online kan juist voor extra exposure zorgen waardoor het merk of de boodschap beter blijft hangen. Er zijn zelfs al tools die online en offline daadwerkelijk integreren via bijvoorbeeld geo-mobile targeting of QR-codes die gescand kunnen worden met een smartphone. Er zijn mogelijkheden genoeg en ze allemaal aanboren zal nooit ons advies zijn: we zullen altijd zoeken naar de optimale mediamix.

Marketing killed the media agency

One-stop-shop voor online advertising

Een traditioneel media bureau zijn wij niet. Sterker nog, van oorsprong zijn we een marketingcommunicatiebureau. We zien wel dat media een steeds belangrijkere positie inneemt in het marketinglandschap en vooral in het digitale marketinglandschap. Waar marketeers vroeger met allerlei verschillende partners schakelden, combineren en vereenvoudigen wij dat voor hen. De kracht van de campagne zit in de eenheid. Als alle eindjes aan elkaar geknoopt worden, ontstaat er een geïntegreerd geheel en een volwaardige buying experience. Zie ons dus als een one-stop-shop voor je marketingactiviteiten.

Back To Top