skip to Main Content
Beter vindbaar (SEO), betere conversie

SEO & Webdesign

De website is een cruciale tool in het marketingvakgebied, het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie is zodoende een no-brainer. De belangrijkste interactie met je bedrijf vindt online op de website plaats. Daar krijgt men een indruk en kan men contact met jouw organisatie zoeken. Voordat bezoekers je kunnen vinden, is het zaak je website goed te optimaliseren voor zoekmachines (SEO). Hoe beter de organische vindbaarheid, hoe meer verkeer je naar de website trekt.

Organisch gevonden worden

Search Engine Optimisation (SEO)

SEO staat voor Search Engine Optimisation. Het is een gevolg van de opkomst van zoekmachines enkele decennia geleden. Deze zoekmachines gebruiken algoritmes om per pagina op een website te berekenen of de pagina het antwoord kan bieden op de vraag die de gebruiker heeft ingevoerd. Dit algoritme is in de loop der jaren sterk uitgebreid en steeds slimmer geworden. Toch zijn de originele SEO-wetten overeind gebleven.

  • Autoriteit – heeft jouw website autoriteit opgebouwd over het World Wide Web? Verwijzen andere websites naar jouw website?
  • Relevantie – komt de zoekterm op de pagina voor in combinatie met andere relevante termen?
  • Techniek – is de webpagina goed leesbaar voor het algoritme van de zoekmachine?

Om je SEO ranking te verbeteren sleutelen we aan deze drie peilers. Het omhoog duwen van de score heeft tijd nodig, maar met de juiste acties kan het toch snel gaan.

Vernieuwen of verbeteren

Een “nieuwe” SEO-proof website

“Wij hebben een nieuwe website nodig,” klinkt het vaak aan de andere kant van de video-lijn. We springen daar altijd meteen op in: weet je dat wel zeker? Je kunt er ook voor kiezen om met kleine (of grote) stappen een optimalisatietraject in te gaan. De basis blijft dan hetzelfde, maar stapje voor stapje werken we toe naar een betere versie van dezelfde website. Een nieuwe website bouwen en opleveren wordt vaak als een tijdrovend project gezien. Een nieuwe website heb je niet zo snel. Quick wins zijn wel snel doorgevoerd. Pagina voor pagina optimalisaties doorvoeren heb je ook zo gedaan. Uiteraard zien we ook vaak genoeg klanten voorbij komen waar het inderdaad nodig is een volledig nieuwe website te bouwen, dus ook als we vinden dat dat nodig is, zullen we dat eerlijk melden.

Back To Top