skip to Main Content
Blog

Start bij de basis, ontwikkel een
Big Long Idea

Je wordt tegenwoordig continu blootgesteld aan advertenties, blogs, tweets en andere content in de digitale en fysieke omgeving. Jij wilt natuurlijk dat jouw merk top of mind is. Durf creatief te zijn. De mens is beperkt in wat hij kan onthouden en herinnert zich vaak maar 1 ding over een merk. Jij kan bepalen wat dat ene ding is voor jouw merk.

Idea

Begin met een idee. Denk out-of-the-box, want alleen grote ideeën reiken ver en houden stand. B2B impuls inkopen komen bijna niet voor, dus zorg ervoor dat jouw bedrijf in alle stappen van de Buyers Journey voorbij komt met relevante informatie. De content van de verschillende contactmomenten hangt aan elkaar vast onder één creatief idee, het Big Idea. De klant of prospect komt via een weg van verschillende belevingen en momenten uit bij dat grote idee dat er achter hangt.

Big

Denk groots en dus gericht op de gehele target groep. Niet alleen de DMU moet zich aangetrokken voelen tot het idee, maar ook de merkambassadeurs, zowel intern als extern. Bepaal wie dat zijn en hoeveel mensen het idee moet aanspreken.

Big betekent ook over meerdere kanalen. Doe onderzoek naar de doelgroep en hoe die zich oriënteert. Door middel van een persona onderzoek leer je jouw doelgroep beter kennen en vooral hoe die te bereiken is. Als je precies duidelijk hebt welke mensen welke kanalen gebruiken, dan moet je jou Big Idea daar moeiteloos kunnen communiceren.

Long

De derde dimensie van het beest is tijd. Heb je door hoe lang het duurt voordat mensen in B2B markten een beslissing nemen? Niet verwonderlijk gezien de complexiteit van besluitvorming. Dat herinnert ons meteen aan het doel van een big long idea: het verkorten van de tijd tot iemand een beslissing neemt. De inkoper houdt van een big long idea. Hij reist van awareness naar interesse, via een long list naar een short list en komt hij uiteindelijk in zijn ogen tot een goed geïnformeerde en overwogen beslissing. Het big long idea is als een gouden draad die de samenhang en eenduidigheid van de content bevordert.

Een Big Long Idea is een idee dat op een creatieve manier de belangrijkste waarden van jouw merk over meerdere kanalen en langere tijd onder de aandacht brengt bij jouw doelgroep. De kapstok om al jouw uitingen aan op te hangen.

Back To Top