skip to Main Content

Bouw de beste buyer experience!

Carl Derks

Mooi gezegd, maar hoe doe ik dat? Start met denken vanuit de klant voor een betere buyer experience. Het is in de meeste gevallen onmogelijk voor een koper het aanbod te vergelijken op harde criteria, als prijs en productspecificaties. Zijn ervaring in de interactie met jou is dus van cruciaal belang. 53% van de beslissers kiest uiteindelijk op basis van die ervaring.

Ben jezelf bewust dat het niet om marketing en niet om sales gaat, maar om gekocht worden. De reis die de koper aflegt, is steeds verschillend, dus het is van belang dat sales op ieder gewenst moment antwoord kan geven op vragen van de koper.

Met handige sales enablement tools als Showpad is dat mogelijk. Daarmee richt je een bibliotheek in met up-to-date content, die altijd beschikbaar is, voor alle stakeholders. Bijkomend voordeel is dat je precies kunt zien welke contentpieces goed converteren en welke middelen niet interessant zijn. Je investeert zo direct in content die de omzet beïnvloedt. Zo bespaar je veel tijd en geld en je omzet gaat ook nog eens omhoog.

Waar moet ik op letten?
De 6 harde criteria van een goede buyer experience zijn:

  • werk met gepersonaliseerde content
  • bereik je beslisser via meerdere kanalen
  • zorg voor een goede mobile interactie
  • ben consistent in je boodschap
  • zorg voor een reputatie en betrouwbaarheid
  • lever bewijs van je competenties

Controle
De salesafdeling staat vanaf nu minder onder druk, werkt effectiever en heeft meer controle over de buyer journey. Daarnaast heeft het als extra voordeel dat wanneer je een nieuwe sales rep aanneemt, deze sneller getraind, opgelijnd en effectief is. Doe er je voordeel mee!

Carl Derks
Back To Top