skip to Main Content

Creating chemistry with Business Cloud Alignment

Carl Derks

Case - Proact

Over Proact

Proact is Europa’s grootste datacenter solution provider en cloud specialist. Met meer dan achthonderd medewerkers vanuit vijftien landen is het haar primaire doel om voor haar klanten kosten te verlagen, operationele risico’s te verkleinen en hen innovatie aan te dragen. Proact heeft oplossingen en diensten geleverd bij meer dan 4.000 klanten en is beursgenoteerd.

1. De aanleiding

In het najaar van 2015 is de zakelijke relatie tussen Proact en Referro gestart. Jeroen Hendriks, senior director of marketing. Proact heeft een duidelijke visie. Proact wil toewerken naar een marketing ecosystem, werkend vanuit buyers persona’s en buyers journeys en een duidelijke contactstrategie per persona per propositie ingericht in programs. Referro heeft hier een gestructureerde aanpak voor in stappen. Via onderzoek van de persona’s, de competitie, de markten en de beschikbare data komen we tot een strategie. We optimaliseren de data, bedenken campagneconcepten & content en activeren het leadgeneratie proces. Een belangrijk doel is centraal gesteld, het helder krijgen van content attributed revenue per lead.  Wat levert ieder onderdeel content op voor het bedrijf?

case_proact_devices

2. De voorbereiding

De 1e opdracht welke Referro van Proact heeft ontvangen is ook de meeste logische. Na een workshop om Proact zelf beter te leren kennen als bureau, zijn we gestart met het verrichten van onderzoek. Referro heeft tientallen interviews afgenomen bij de persona’s van Proact om het profiel en de journey in beeld te krijgen. Referro heeft met diverse stakeholders workshops gedaan om dit profiel te bevestigen. En tot slot hebben wij uitgebreid gesproken met sales van Proact om aansluiting te vinden en uiteindelijk een goede hand over te borgen.

Back To Top