skip to Main Content

Specialisten in B2B sales en marketing voor de Maakindustrie

Referro heeft in de loop van de afgelopen 27 jaren een fors trackrecord opgebouwd in de maakindustrie. Wij werken voor bedrijven als Fellowes, Hager, Unilin, Phoenix, Reynaers Aluminium, Menzing manufacturing, Gebr. Bodegraven en anderen.

In de maak industrie is het van belang te weten hoe uw klanten denken en wat hun verwachtingen zijn en hoe beslissingen tot stand komen. En dat gaat verder dan techniek alleen. Biedt u smart maintenance? Waar komen de onderdelen vandaan? China is niet langer een synoniem voor inferieure technische producten. Begrijpt u de belangen van de bedrijven die uw producten installeren of op hun beurt weer inbouwen in hun hightech producten?

Je merk laden
Je boodschap verbeteren
Je markt in kaart brengen
Je sales verbeteren

Hoe overtuig je je doelgroep in de drukke Maakindustrie?

Hager, producent van schakelmateriaal voor de installateur, stond voor een belangrijke introductie: de nieuwe configuratie tool KNX Easy. Besloten werd deze breed te introduceren bij alle stakeholders, dus niet alleen bij de installateur. Een uitgekiende dripping campagne ondersteunt met online advertising, social media inzet, PR en video werden ingezet om Hager het gewenste resultaat te brengen.

Logo Hager

Hoe bouw je een succesvolle business case in de Maakindustrie?

Voor een rijkere klantportefeuille moeten een aantal zaken duidelijk zijn. De meeste, veel voorkomende, persona’s hebben we in de afgelopen jaren in kaart gebracht. De beslispatronen binnen organisaties hebben voor ons ook weinig geheimen meer. Afhankelijk van het aanbod dat jouw organisatie kan bieden, bepalen we de juiste content strategie. Zo zorgen we dat we op alle wensen en vragen van je doelgroep op tijd een adequaat antwoord geven.

Referro kan je assisteren bij het bedenken en vervaardigen van relevante en opvallende content. Daarnaast kunnen we met behulp van moderne tools als marketing automation zorgen dat deze content bij de doelgroep aankomt en dat we de resultaten kunnen analyseren en indien nodig campagnes kunnen tweaken.

Video referro

Nog een Maakindustrie case: Menzing

Menzing merkte drie jaar terug dat het aantal spontane offerte aanvragen sterk daalde. De vraag ontstond of haar positionering nog wel aansloot bij de markt. Samen met Referro herijkten zij hun visie en propositie en kozen op basis van hun onderscheidend vermogen voor een heldere stellingname t.o.v. de traditionele original equipment manufacturer.

Case Menzing website

Wereldwijde dekking in de Maakindustrie

Als Nederlandse tak van het wereldwijde netwerk BBN zien we natuurlijk onze collega’s ook zeer actief in de Maakindustrie. Zo deed BBN Denemarken een rebranding traject met A2SEA, gigant in boorplatformen. BBN Zwitserland zette een campagne voor Interface op touw voor de Hospitality Expo, waarbij het met name draait om wat er onder de vloer gebeurt…

Wil je een demonstratie van onze Maakindustrie-cases of heb je vragen of opmerkingen? Laat je gegevens achter...

… dan geven we je zo snel mogelijk een passend antwoord of nemen contact met je op.

Wellicht ook interessant

Back To Top