skip to Main Content
Eneco Zakelijk

Succesvol leads genereren

Eneco is al jarenlang één van de grootste energieleveranciers van Nederland. Zij onderscheiden zich door zich te positioneren in het groene segment. Met producten als HollandseWind® met Milieukeur, ZonOpDak, ZonnigLaden en BioStroom loopt Eneco voorop in de energietransitie. Geen grijze, maar groene stroom! Eneco Zakelijk helpt bedrijven met de energietransitie en adviseert en ondersteunt hen om dit op een vlekkeloze manier te laten verlopen.

Expertises

Content strategie
Leadgeneratie
Marketing Automation
Telemarketing

Briefing

Ruim 10 jaar lang bouwden we een database en gebruikten die om succesvolle leadgeneratie te doen voor E.ON Benelux. Na de overname van E.ON Benelux door Eneco kregen zij deze database in handen. Inmiddels ruim 250.000 bedrijven in kaart gebracht (voornamelijk grootzakelijk), en met nog duizenden terugbelafspraken gepland voor de komende jaren, vroeg Eneco ons de machine weer aan te zetten. In enkele weken tijd was alles weer up-to-speed en genereerden we leads voor Eneco.

Project

De database van E.ON stond al, het CRM-pakket was nog steeds in de lucht, de terugbelafspraken stonden al gepland. Het enige wat we hoefden te doen was de Eneco-jas aantrekken en de afspraken op te gaan volgen.

Naast elektriciteit en gas, gebruiken we de database inmiddels ook om duurzame energieoplossingen, zoals zonnepanelen en laadpalen, bij bedrijven onder de aandacht te brengen. SuiteCRM is een sweetspot geworden in de marktbewerking van verschillende takken binnen Eneco Zakelijk.

We zetten telefonische leadgeneratie en Eloqua (marketing automation) in om op een slimme manier leads te genereren.

Back To Top