skip to Main Content
De Mandemakers Groep - Keuken Kampioen

E-mail marketing in het hogere B2C segment

De Mandemakers Groep of DMG is een Nederlands bedrijf actief in de verkoop en installatie van keukens, badkamers en meubelen met diverse formules in meerdere landen. Keuken Kampioen is één van de formules, één van de grotere, met meer dan 50 vestigingen in verschillende landen.

Expertises

Content strategie
Leadgeneratie
Marketing Automation

Briefing

DMG vroeg ons om te helpen met het in kaart brengen van de buyer’s journey om leads om te zetten in afspraken in de winkel, thuis of via video. Zij wilden dit graag online doen omdat het bereik via de telefoon steeds kleiner wordt en daardoor de telefoon een steeds duurder kanaal. DMG genereert leads via drie “verleiders”: de budgetplanner (om budgetindicaties op te stellen), de 3D designer tool (om je eigen keuken in 3D te ontwerpen) en het aanvragen van een magazine (inspiratiemagazine met trends en beeldspraak).

Project

Data uit verschillende gegevensbronnen van DMG is gebruikt om het slagingspercentage te vergroten. Met verschillende tools werden inzichten verzameld om de fundamenten te creëren – zoals Portrait, BlueConic, Qlikview, Google Analytics en Facebook. Op basis van gedrag stuurt de gepersonaliseerde campagne informatie over de juiste thema’s op het juiste moment. Bijvoorbeeld als je eenmaal op een landelijke keuken hebt geklikt, ontvang je extra informatie over landelijke keukens, helemaal in de stijl van deze categorie. De reis van elke verleider werd in kaart gebracht en iedere verleider kreeg een eigen plek in het proces van het converteren van leads naar SQLs.

De resultaten zijn opgenomen in een dashboard en aan de hand hiervan worden maandelijks optimalisaties doorgevoerd. Uiteindelijk zijn de resultaten door de inzet van deze e-mailcampagne ruimschoots verdubbeld.

Back To Top