skip to Main Content

Wat we doen.

Kleine of grote opdrachten, nationaal of internationaal, strategisch of uitvoerend, het gaat altijd om B2B marketing. We worden steeds beoordeeld op onze bijdrage aan het realiseren van de businessdoelstellingen van onze klant. Het feit dat we dit al ruim 25 jaar mogen doen, bewijst dat wat we doen daadwerkelijk iets oplevert voor onze klanten.

Onze diensten beslaan nagenoeg alle marketingcompetenties. Soms zijn we het allround bureau voor de klant, soms de specialist. Try us!

Wij kunnen... Je merk opzetten of verversenPositioneren of herpositionerenJe markt in kaart brengenJe e-mail marketing naar een hoger plan tillenEen CRM systeem voor je optuigenLeads genererenJe online vindbaarheid verbeterenEen nieuwe website bouwenNieuwe producten of services introducerenMarketing automation voor je inzettenJou meer leads, meer klanten, meer omzet bezorgen

Als 95% van alle B2B inkoopprocessen starten met het intikken van een zoekwoord in Google dan is de noodzakelijkheid van een goede online strategie en uitvoering evident. Beschik je daarover? En wanneer kan je dat met een volmondig ‘ja’ beantwoorden? Online marketing – ook wel internet marketing of digital marketing genoemd – is een heel breed begrip. Het staat voor alle marketingactiviteiten die online worden ondernomen om de marketingdoelstellingen van een organisatie te realiseren. Ontwikkelingen op dit gebied gaan zeer snel en het is voor ieder bedrijf een uitdaging dit bij te benen.

Beter gevonden worden? Hogere conversie uit je website? Online campagnes? Social? Bouw van je website? Contentproductie? From scratch of optimalisatie van je huidige aanpak? Wij bieden een uitgebreid dienstenpakket op het gebied van online marketing.

B2B Leadgeneratie. We doen dit al ruim 25 jaar en we doen het jaarlijks weer een stukje slimmer. Laten we eerlijk zijn, marketing en communicatie staan niet echt bekend als exacte wetenschappen. Is het een kostenpost binnen je bedrijf? Of juist een bron van omzet? Deze discussie is inmiddels definitief beslist in het voordeel van de marketeers omdat we prima in staat zijn om onze bijdrage aan de bedrijfsdoelstellingen te kwantificeren. En wat is nu beter te kwantificeren dan de leads die we genereren? Maar was dat niet altijd al zo, het tellen van leads is immers niet zo moeilijk? Dat klopt, echter leadgeneratie anno nu is niet meer te vergelijken met de oude marketing.

In onze visie worden producten tegenwoordig eerder gekocht, dan verkocht. Push wordt pull. Outbound wordt inbound. Echter wij zijn daarin eigenwijs en hebben een manier gevonden om traditionele middelen als telemarketing en direct mailing slim te combineren met online marktbewerking ondersteund door CRM en marketing automation. De belangrijkste KPI voor veel marketeers is het aantal qualified leads dat gegenereerd wordt. Een kort door de bocht benadering past niet bij de importantie hiervan. Sterker nog, het verpest je markt. We delen graag onze ervaring op dit gebied. Juist op dit gebied werken we veelal langjarig voor onze klanten. Nieuwsgierig waarom?

Marketing Automation

Marketing automation is een vitaal onderdeel in het proces van online en digitale marketing. Niet voor niets is de inzet van marketing automation oplossingen in de B2B markt de afgelopen jaren explosief gegroeid. Inbound marketing wordt door steeds meer bedrijven als een speerpunt benoemd. De effectiviteit van inbound marketing stijgt explosief met de inzet van marketing automation. Referro koppelt dit ook nog eens slim met meer traditionele outbound marketing wat een enorme boost geeft aan je leadgeneratie.

Hoe en of je deze tool gaat inzetten is sterk afhankelijk van de fase van ontwikkeling waarin je marketing- en sales organisatie zich bevindt. Wij bieden ondersteuning vanaf de allereerste oriëntatie tot aan implementatie en optimalisatie. En alles wat daartussen zit.

Branding & Campagne creatie

Hoe presenteer ik mijn merk en product aan de doelgroep? Hoe positioneer ik me ten opzichte van mijn concurrenten? Welke reden geef ik mijn potentiële klant om voor mij te kiezen? Hoe zorg ik dat men mij gaat kennen en herkennen?

Zo maar een rijtje vragen waarvan het essentieel is het juiste antwoord te vinden. Het niet onderkennen van het belang van deze vragen leidt onherroepelijk tot het verbranden van kostbare budgetten. Wij hebben de juiste diensten in huis om je hiervoor te behoeden.

Persona's & Buyer's Journeys

Een buyer persona en buyer journey levert essentiële inzichten voor het aangaan en in stand houden van interactie met je doelgroep. Zonder deze inzichten ben je niet in staat om goed onderbouwde besluiten te nemen over je content strategie en kanaalkeuze. Dit is dermate belangrijk dat gerust gesproken kan worden van een specifiek competentiegebied.

B2B Marketing gaat steeds vaker over de inzet van slimme tools als marketing automation. De stap naar Modern Marketing behelst echter meer. Het gaat er nog altijd om dat je de doelgroep op het juiste moment, de juiste informatie via het juiste kanaal kunt aanbieden. Zowel vanuit de inbound als de outbound gedachte. En dus dien je heel goed te weten wie je klant is en hoe zijn inkoop proces verloopt. Met de buyer persona en buyer journey vullen wij een kritieke voorwaarde in voor een succesvolle marketingstrategie.

Website bouw & Content creatie

Een goede website is een onmisbaar onderdeel van een succesvolle B2B marktbewerking. Daarover bestaat tegenwoordig geen discussie meer. Website bouw gaat echter verder dan een goed functioneel ontwerp, keuze van een content management systeem en een aansprekend design. Een succesvolle B2B website kenmerkt zich met name door de inhoud, de content op de website. Wij zien website bouw en content creatie dan ook als een onlosmakelijk geheel.

Referro kan zowel je partner zijn bij de bouw of verbetering van je website als bij het opzetten en uitvoeren van je content strategie incl. content productie.

CRM

CRM software is onmisbaar in een moderne B2B omgeving. Met zoveel touchpoints die je prospect, lead of klant tegenwoordig heeft met het merk, is het goed om één centraal punt te houden waarin je alle contactmomenten verzamelt. Daar is het inzetten van een CRM tool ideaal voor. Het stelt je in staat om je BI en MI taken beter uit te voeren. Daarnaast slaat het een brug tussen marketing en sales.

Wij gebruiken een open source oplossing om onze klanten op dit gebied te ondersteunen. Een maatwerk omgeving die we desgewenst volledig voor u kunnen hosten. Ons eerste project op dit terrein leidde bij desbetreffende klant tot een 30% hogere salesconversie binnen 3 maanden. Geen behoefte aan onze oplossing? Wel behoefte aan verbetering van je huidige situatie? Onze diensten op dit gebied zijn even pragmatisch als doeltreffend.

Business intelligence icon

Business & Market Intelligence

Data driven marketing kan een enorme boost geven aan de efficiency en effectiviteit van je marketing en sales. Digitalisering van het klantcontact leidt tot steeds meer informatie. Je wilt grip krijgen op de buyer’s journey en customer journey die een klant maakt.

‘Kennis is macht’ gaat steeds meer op in ons vakgebied. Investeren in het vergaren, analyseren en interpreteren van data is inmiddels een harde vereiste voor een succesvolle digital marketing strategie. Referro heeft een ervaren team op het gebied van BI en MI om je hiermee te helpen.

Marketing Compliance & Data Security

Niet het favoriete onderwerp van creatieve en resultaat-gedreven marketeers. Het wordt vaak als hinderlijk ervaren om continu rekening te moeten houden met wat wel en niet is toegestaan. Herken je dit? Tijd voor een wake up call? De omvangrijke en steeds veranderende wet- en regelgeving, branche specifieke richtsnoeren en codes hebben deze materie inmiddels tot een belangrijk competentiegebied gemaakt.

Ook in B2B marketing krijg je steeds sneller te maken met data die aangemerkt worden als persoonsgegevens. Hoe voorkom en ga ik om met datalekken? Hoe beveilig ik mijn data? Wat moet ik organisatorisch en in werkprocessen inregelen? Hoe krijg ik inzicht in de verschillen die er op dit gebied bestaan tussen landen waar ik buiten Nederland ook nog actief ben? Hoe voorkom ik boetes? Maar ook, hoe kan ik hiermee succesvoller worden? Wij helpen u graag.

sales enablement

Sales Enablement

Veel organisaties worstelen met het behalen van goede verkoopresultaten. Niet in de laatste plaats omdat ze teveel gefocust zijn op cijfers. Het verhogen van de aantallen leads en afspraken hebben prioriteit. Op zich is daar niets mis mee, maar die aantallen zijn niets waard als er uiteindelijk niet of nauwelijks op geconverteerd wordt.

Eén ding is zeker: Sales Enablement is van cruciaal belang voor bedrijven die hun salestargets willen realiseren of zelfs overtreffen. Maar waar staat de term precies voor? De naam zegt het al: het stelt de verkoper in staat om te verkopen.

Hoe digitaal volwassen is jouw bedrijf?
Back To Top