Take a leap
to success

Your local gateway to global growth

Global marketing wordt realiteit met Referro | BBN The Netherlands. Wij zijn een B2B-marketingbureau en vertegenwoordigen het prestigieuze BBN – the World’s B2B Agency in Nederland. Vanuit onze basis in de Brainport regio Eindhoven – een van ’s werelds toonaangevende technologiehotspots – bieden wij klanten doordachte en op maat gemaakte B2B-marketingoplossingen. Maatwerk dat zowel lokaal als wereldwijd de gewenste impact heeft.

We maken de B2B-wereld toegankelijk

Het leven van de B2B marketeer wordt er niet eenvoudiger op. Denk aan de toenemende complexiteit van digitale marketing of de uitdagingen van het betreden van nieuwe product-marktcombinaties. Globalisering vereist daarnaast een steeds groter inlevingsvermogen in regionale en culturele verschillen. De hedendaagse marketeer dient over veel kennis en kunde te beschikken om grenzen te kunnen verleggen.

Met Referro heb je toegang tot de beste B2B specialisten, tools en ondersteuning. In Nederland maar ook daarbuiten. Wij nemen de complexiteit weg en maken het makkelijker voor u zowel lokaal als internationaal te groeien.

Grensverleggende groei:
bewezen expertise

Referro heeft ruim 30 jaar ervaring met het aangaan van B2B marketing uitdagingen voor klanten met ambities in Nederland of in het buitenland. We hebben daarmee expertise opgebouwd in een groot aantal sectoren, met als voornaamste de IT-, energie- en maakindustrie. Maar ook de grens tussen B2B en B2C marketing is door Referro geslecht en we passen onze B2B expertise inmiddels succesvol toe in de retailmarkt.

Je zult bij Referro niet snel een generieke standaardoplossing krijgen. Je mag meer van ons verwachten. We luisteren liever naar je doelen en uitdagingen, verdiepen ons in je merk, je bedrijf en de markt waarin je opereert. Zo zoeken we uit hoe we je het beste kunnen helpen. Of het nu gaat om het verbeteren van bestaande processen, het bieden van end-to-end oplossingen of het realiseren van een specifiek doel.

Van strategie tot optimalisatie, iedere stap telt

Strategise & plan

A goal without a plan is just a wish

Het is van groot belang om een duidelijke visie te definiëren en je marketingdoelen te bepalen. Zeker in het geval van ingewikkelde B2B buyer journeys is het zaak planmatig te werk te gaan om tot een effectieve aanpak te komen. We starten met reeds beschikbare inzichten en helpen je eventueel verder op weg met marktonderzoek, concurrentieanalyses, klantinzichten en meer.

Wij investeren daarbij in het beter leren kennen van je bedrijf en markt als basis voor een succesvolle samenwerking.

Create & Design

The number 1 search engine is your mind

Creativiteit zorgt ervoor dat een merk het alledaagse ontstijgt. Met minder nemen wij geen genoegen en dus leggen wij ons werk langs de lat van originaliteit, authenticiteit, gedenkwaardigheid en onderscheidend vermogen. Van visueel ontwerp tot storytelling, onze creativiteit is gericht op het daadwerkelijk aanspreken van jouw doelgroep als vehicle voor het creëren van vraag en loyaliteit.

Bouw relaties

Relationships matter! B2B-success starts with building trust

Referro heeft veel ervaring met het genereren van kwalitatieve leads via gerichte en gepersonaliseerde communicatie waarbij we optimaal gebruik maken van data en analyses. Leads, groei en sales raken de kern van ons bestaansrecht en staan centraal in alles wat we doen voor onze klanten.

Activeer & optimaliseer

When you think you’re ready, that’s when it begins

Het optimaliseren van de resultaten van een campagne is een ongoing en complex proces. We integreren en activeren campagnes op diverse platforms. Door dit continu te finetunen met behulp van real-time data bereiken we de best mogelijke resultaten. Zo behalen we optimaal rendement uit het geïnvesteerde marketingbudget.

Partner voor internationale groei

De wereld houdt niet op bij landsgrenzen, vaak begint ze daar pas. Referro is de Nederlandse vertegenwoordiger van BBN en is uw link naar lokale, nationale en internationale afzetgebieden. Met ruim 1.300 collega’s verspreid over 30 landen brengen we je een wereld aan strategische inzichten, creatieve genialiteit en data gedreven precisie. Onze klanten profiteren van de cumulatieve kennis en ervaring die decennialang is opgedaan in diverse branches. Referro biedt je de charme en korte lijnen van een klein bureau gecombineerd met de kracht van een global powerhouse als BBN. Let’s go global together!

0

landen

0

kantoren

0+

experts

0+

klanten

Ons werk

In de loop van de jaren hebben we honderden merken een boost gegeven. Bekijk onze cases en ervaar hoe we onze creativiteit en kennis inzetten.

Meer cases

Vorige case
Volgende case
Vorige case
Volgende case
Vorige case
Volgende case
Vorige case
Volgende case
Vorige case
Volgende case
Vorige case
Volgende case
Vorige case
Volgende case
Vorige case
Volgende case
Vorige case
Volgende case
Vorige case
Volgende case

Mooie merken die ons hun vertrouwen schonken

Laat u inspireren

Interview: Baanbrekende digitale toegankelijkheid met Eye-Able®

Oliver Greiner, een van de medeoprichters, werd geïnspireerd tot het opzetten van zijn bedrijf door de visuele beperkingen van zijn beste vriend. Wij vroegen hem en Menno Hoekstra, de country-manager voor Nederland, om hun passie en visie met ons te delen. In het gesprek delen…

De Wet EAA komt eraan! Wat dien je te weten?

Wist je dat bijna een kwart van de Nederlanders een beperking heeft en daardoor moeite kan hebben met het interpreteren van informatie op websites? Of via zoekmachines niet de juiste informatie kan vinden? In deze blog leggen we uit hoe je ervoor kunt zorgen dat…

21 Tips voor succesvolle e-mail campagnes en nieuwsbrieven

E-mailmarketing is een interessant vakgebied dat constant evolueert. Het is een specialisatie, maar is tegelijkertijd heel erg breed. Een e-mailmarketeer weet dan ook dat een goede nieuwsbrief vaak een samenwerking is van meerdere specialisten. Van techniek, data-instroom, deliverability tot landingspagina’s en relevante data-analyse, er komt…

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Wat ik erg goed vind aan de aanpak van Referro is het feit dat ze de algehele verantwoordelijkheid nemen en blijven zoeken naar verbeteringen en nieuwe manieren.”

  • Camilla Abrahamsson
  • Marketing Manager | Cadmatic