Eneco

Eneco is een internationaal energiebedrijf dat actief is in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wordt algemeen erkend vanwege zijn toewijding aan het versnellen van de energietransitie. Eneco was zelfs een van de eerste grote energiebedrijven die zich volledig focussen op een duurzame aanpak. Hun missie ‘Duurzame energie van iedereen’ is sinds 2007 stevig verankerd in hun strategie. Zij streven ernaar om in 2035 klimaatneutraal te zijn, niet alleen in hun eigen activiteiten, maar ook in de energie die zij aan hun klanten leveren.

Eneco’s One Planet Plan schetst de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf sinds 2015 en rapporteert jaarlijks over de voortgang. Eneco begrijpt dat het behalen van deze doelen alleen mogelijk is door samenwerking met partners, klanten en leveranciers in een snel veranderende energiemarkt. Om deze reden neemt Eneco actief deel aan diverse samenwerkingsverbanden om te werken aan hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Lead management in de B2B energiegebruikersmarkt

De opdracht

Eneco nam in 2018 E.ON Benelux over en vertrouwde Referro de opdracht toe om voort te bouwen op onze eerdere 9-jarige samenwerking met E.ON. U kunt meer lezen over onze eerdere samenwerking met E.ON door hier te klikken. Onze primaire opdracht was het verbeteren van het leadmanagementproces van Eneco in de B2B-energieconsumentenmarkt voor gas en elektriciteit, dat later werd uitgebreid met duurzame energieoplossingen zoals zonne-energie, eMobiliteit en het terugdringen van het totale energieverbruik. In eerste instantie kregen we de opdracht om ons te concentreren op het verwerven van nieuwe zakelijke klanten, maar niet veel later werd ons gevraagd onze strategie te herzien en zowel het werven van nieuwe zakelijke klanten als het behouden van bestaande klanten te omvatten.

De oplossing

Het genereren van hoge kwaliteit leads is een complex proces waarbij een reeks marketingtechnologieën betrokken zijn. Om dit te bereiken hebben we gebruik gemaakt van de maatwerkoplossingen die Referro voor E.ON heeft ontwikkeld en die voor Eneco aanzienlijke voordelen opleverden. We hadden toegang tot informatie over ongeveer 250.000 B2B-energiegebruikers die gedurende negen jaar waren verzameld via onze marketingcampagnes en telemarketingdiensten. We hebben alle E.ON-middelen een nieuwe naam gegeven en nieuwe campagnes gemaakt die aansluiten bij de marktpositie en merkrichtlijnen van Eneco. Binnen enkele weken hebben we de eerste resultaten voor Eneco kunnen opleveren. Onze grootste uitdaging was in eerste instantie om onze call agents te laten wennen aan het praten over Eneco in plaats van over E.ON.

Wij werken al enkele jaren samen met Eneco en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van effectieve go-to-market strategieën en campagnes voor specifieke B2B proposities als ‘Zon op Dak’, ‘EnergieCoach’, ‘eMobility’ en ‘Zonnig’. Laden.” Daarnaast werken wij continu aan het genereren van MQLs en verkoopkansen voor de elektriciteits- en gasvoorziening. Ons werk omvat de inzet van een uitgebreid pakket marketing- en salesdiensten. Denk hierbij aan het gebruik van SuiteCRM en marketing automatisering, die bij meerdere bedrijfsonderdelen van Eneco wordt gebruikt.

In 2021 heeft Eneco de activiteiten van Essent in het middelgrote B2B-marktsegment overgenomen. Hierdoor kregen wij de opdracht om de activiteiten van twee van onze opdrachtgevers, Eneco en Essent, te integreren. Opvallend is dat wij destijds al een bestaande samenwerking hadden met Essent. Meer over onze samenwerking met Essent leest u hier.

De resultaten

Onze samenwerking met E.ON startte eind 2009 en wordt sinds 2018 voortgezet met Eneco. Door de jaren heen heeft Referro een zeer groot aantal verkoopkansen gegenereerd voor een scala aan Eneco’s B2B-oplossingen, terwijl er voortdurend gezocht werd naar manieren om de kosten per lead te verlagen. Nu in 2024 werken we nog altijd met veel plezier voor Eneco.

Diensten en markten

  • Nederland

New client partnership: Amogy

We are excited to announce that BBN has partnered with Amogy, a leading company in the clean energy industry. As part of the partnership, Amogy will collaborate with BBN to support a comprehensive and global marketing program.

Klaar om uw business weer nieuwe energie te geven.

Gerard is onze branche expert. Energie zit in zijn DNA. Praat met hem.

Neem contact op

+31 (0)85 07 06 936