Sanders Wonen

Sanders Wonen is onderdeel van de De Mandemakers Groep en levert meubel- en interieuroplossingen van woonkamer tot eetgedeelte en slaapkamer. Het bedrijf opende ruim 50 jaar geleden zijn deuren, heeft de winkelformule verder ontwikkeld en exploiteert nu twaalf winkels verspreid over heel Nederland. Sanders Wonen heeft een passie voor woninginrichting, liefde voor het vak, oog voor kwaliteit en een klantgerichte aanpak.

We veranderen passieve leads in actieve klanten

De opdracht

Sanders Wonen beschikte over een flinke lijst aan leads. Maar het bedrijf wist niet zeker hoe actief deze leads werkelijk waren en of ze de contacten moesten blijven benaderen. Referro werd ingeschakeld om te helpen bepalen wat de daadwerkelijk inactieve leads waren en hoe ze opnieuw konden worden geactiveerd.

De oplossing

Stap 1: segmentatie van de leads

Het totaal aantal leads van Sanders Wonen is in een tweetal segmenten verdeeld en regelmatig benaderd via nieuwsbrieven en andere marketingcontent. Van de twee segmenten bleek er één minder actief te zijn, daarom hebben we ons voor testdoeleinden gefocust op het actievere segment.

Stap 2: een ’terugwin’ campagne

We hebben een e-mailcampagne ontwikkeld om leads te vragen of ze nog specifieke interesses hebben en informatie van Sanders Wonen willen ontvangen. Vervolgens hebben we de leads die niet reageerden (of zich afmelden) eruitgehaald om ervoor te zorgen dat deze niet onnodig werden benaderd. Als een lead aangaf dat ze nog steeds geïnteresseerd waren en marketingcontent wilden blijven ontvangen, creëerden we een nieuw segment. Door op deze manier door de belangrijke database van Sanders Wonen te werken, konden we de stagnerende leadlijst nieuw leven inblazen.

 

De resultaten

Een schonere database, resulterend in een betere afleverbaarheid van e-mails, lagere bezorgkosten en uiteraard reactivering van slapende leads. Maar bovenal een hogere klanttevredenheid.

Diensten en markten

  • Nederland

Zorg dat je top-of-mind blijft bij je doelgroep.

Monique weet als geen ander dat effectieve leadgeneratie cruciaal is voor je sales en marketing strategie.

Maak een afspraak

+31 (0)85 07 06 936