skip to Main Content
Draw attention and score deals

B2B marketing

B2B marketing is het onder de aandacht brengen van producten of diensten bij potentiële kopers, in dit geval bedrijven. In plaats van dat individuen worden benaderd, worden individuen als vertegenwoordigers van een bedrijf benaderd. Dat betekent een significant andere benadering dan bij B2C: je spreekt iemand namelijk altijd aan vanuit diens beroep.

Beslissingen in B2B worden veel rationeler genomen. Men gaat voorafgaand aan een besluit uitgebreid onderzoek doen, vergelijken, veel vragen stellen en de financiële factoren doorrekenen. Meestal wordt een besluit in B2B niet door één persoon genomen, maar door meerderen. Dat noemen we de besluitvormingseenheid (decision making unit oftewel de DMU).

Naast de rationele besluitvorming, zijn wij ervan overtuigd dat ook in B2B emotie (en creativiteit) een hele belangrijke rol speelt. In B2C hebben gevoel, gunfactor en likeability meer invloed, maar ook in B2B marketing kun je door slim creativiteit in te zetten een voorkeurspositie bewerkstelligen.

Wil jij de ratio én emotie van de doelgroep raken? In onze aanpak zetten we samen de volgende stappen:

  1. Marketingdoelen
  2. Onderzoek & marketing strategie
  3. Creatie & uitvoering
  4. Optimalisatie
Group of young modern people in smart casual wear communicating and using modern technologies while working in the office             ; Shutterstock ID 1500505874; purchase_order: -; job: -; client: -; other: -
Set goals

Successful B2B marketing

Successen zijn nooit bereikt zonder vooraf te bepalen wanneer iets een succes is. Zodoende stellen we samen realistische marketingdoelen. We begrijpen dat voor iedere marketingafdeling leads het ultieme doel is, maar voordat je efficiënt en succesvol leads kunt genereren, moet eerst de naamsbekendheid op niveau zijn. Is je merk voldoende geladen? Dan gaan we verder.

Waar zullen we beginnen?

Research & strategy

B2B marketing strategy based on research

Een goede B2B marketing strategie is gebaseerd op onderzoek. Verdiep je in de doelgroep om te weten te komen hoe jouw ideale buyer persona eruit ziet. Verdiep je tevens in de concurrentie: immers wil je weten hoe zij zich positioneren om een unieke positie in de markt te kunnen claimen. Tenslotte analyseer je de markt: welke ontwikkelingen spelen er? Kun je iets over geografische gebieden zeggen? Zijn er bepaalde wet- en regelgevingen die een productlancering in de weg zouden kunnen staan?

De inzichten verzamelt vanuit deze analyses brengen we samen. Dit vormt de basis van de strategie. We bepalen wat de beste benaderingsstrategie is: demand generation of account based marketing? Demand generation betekent letterlijk het genereren van vraag. Je werkt hier zonder concrete accountlijst en kijkt vooral naar firmografische kenmerken op grote schaal. De hele wereld is het canvas en met een goede content strategie ga je de vraag naar het product of de dienst zelf veroorzaken. Account based marketing werkt juist wel met een concrete accountlijst. Dit gebruiken we vaak in (niche)markten waar de doelgroep beperkt is, vaak niet meer dan een paar honderd bedrijven tot zelfs minder dan tien bedrijven. Hoe kleiner, hoe gepersonaliseerder we te werk moeten gaan. En tegelijkertijd: hoe kritieker het is om een goede eerste indruk achter te laten.

Welke benadering past bij jouw markt?

praveen-thirumurugan-2pOOm36qQSU-unsplash
Creation & execution

B2B marketing with impact

Je kunt je doelgroep niet triggeren met enkel droge, rationele content. Geef ze een whitepaper van 65 pagina’s waarvan 75% ook daadwerkelijk tekst is en je zult er weinig respons op krijgen. Creativiteit en emotie zorgen juist voor een trigger en een herinnering. Je wilt de doelgroep direct aanspreken en tegelijkertijd wil je dat de boodschap blijft hangen. Met een creatief campagneconcept bedenkt ons creatieve team de kapstok waar de uitwerking vervolgens aan opgehangen wordt. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat wanneer de volledige customer experience in lijn is, die gewenste voorkeurspositie sneller bewerkstelligd wordt.

Bij de uitvoering van een campagne zorgen we dat de juiste expertises ingezet worden om de boodschap over te brengen naar de doelgroep en de customer experience over alle kanalen heen volledig in lijn met elkaar te brengen. Hieronder een overzicht van alle services die wij kunnen inzetten. Zie ons als one-stop-shop, aannemer of jouw full-service marketing partner.

afif-kusuma-RjqCk9MqhNg-unsplash
Keep on optimizing

B2B marketing is never done

It is never launch and we are done. We want to see what happens: do we hit the right target audience in the online advertising campaign? Are emails opened and clicked? We analyze and optimize on a continuous basis to be smarter, better and more efficient so you can benefit.

Back To Top